Goed luisteren: 7 days

In de videoclip van het nummer 7 days vertelt Craig bij de kapper, die gezien de ongedwongen houding die hij aanneemt vermoedelijk een vriend van hem is, hoe zijn week was. Terwijl hij plaatsneemt, noemt hij het al veelbelovend ‘the strangest week ever’.

vboysEen beetje een overdreven stelling, denk je als je naar 7 days luistert. Craig zingt dat hij op maandag een meisje ontmoette, op dinsdag iets met haar ging drinken en op woensdag de liefde met haar bedreef. Pas in de vierde regel van het refrein gebeurt er iets geks: And on Thursday & Friday & Saturday we chilled on Sunday.

Was dat dan de reden dat Craig David aan de halve kapperszaak zat te vertellen over zijn gekke week? Op donderdag, vrijdag én zaterdag met iemand chillen op zondag. Dat is inderdaad tamelijk bizar. Sterker nog: het kan helemaal niet. Ga je de clip kijken, dan wordt het nog veel gekker. Daarin wordt Craig vier keer wakker in zijn appartement, en vier keer is het maandag. Altijd maandag, dat is een regelrechte nachtmerrie. Craig vindt het bovendien merkwaardig, blijkt uit de discussie met een krantenverkoper. C: “Van welke dag is deze krant?” KV: “Monday.” C: “Maar het is Tuesday!” Verward vervolgt hij zijn weg.

Klik hier om 7 days van Craig David te bekijken

Dat het echt elke keer maandag is, wordt door steeds meer elementen ondersteund. Telkens als Craig de straat op gaat, loopt er een meisje langs waarvan de hak van haar schoen afbreekt. Als steeds exact hetzelfde gebeurt, waar zitten we dan in hemelsnaam naar te kijken? Een terechte vraag, maar dat is dus niet helemaal het geval. De derde keer dat Craig de straat opgaat, het maandag is en een meisje hem wéér om de tijd vraagt, heeft hij namelijk in tegenstelling tot de eerste twee keren wél zijn horloge om. Hij heeft hierop, na die twee onfortuinlijke momenten waarop hij haar niet de tijd kon vertellen, natuurlijk uitstekend kunnen anticiperen.

De dame vraagt de tijd. Craig speelt het gedurfd en vraagt in ruil daarvoor om haar naam, nummer en een date. Voor hij het weet, is alles in kannen en kruiken. Zijn vrienden in de kapperszaak kunnen nauwelijks geloven hoe soepel Craig dit heeft geregeld.

Toch gaat niet alles van een leien dakje in Craigs week; hij is per slot van rekening ook maar een mens. Op de date komt hij aanvankelijk te laat. Door met de tijd te spelen, kan hij bij de nieuwe afspraak op tijd komen. Eenmaal aan tafel zit Craig zo enthousiast te vertellen dat hij per ongeluk zijn glas wijn omgooit. De kleding van zijn date zit helemaal onder, maar hij heeft de oplossing: hij zet de videoclip op pauze, stapt uit beeld, spoelt terug en neemt weer plaats in de video en aan het tafeltje.

Zo doet Craig David dat dus. Maar hij vertelt er bij de kapper niet bij dat ‘zijn strangest week ever’ zo kon lopen dankzij een tijdmachine. Beetje flauw. De videoclip verklaart in ieder geval veel, al blijft het zonde dat de tekst sec veel vragen oproept. De videoclip doet dat zelf overigens ook: we zien aan het eind dat zijn haar in die 4 minuut 41 geen millimeter korter is geworden. En hij zat toch echt bij de kapper. Craig David gaat wekelijks naar de kapper om op te scheppen over zijn week, maar zonder videoclip heeft het allemaal maar weinig om het lijf. Wel een lekker nummer, trouwens.

Wat is Goed luisteren? Klik hier

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s