Hasselbaink viert eigen feestje

Met een kop kletsnat van het zweet stond Nigel ‘neefje van’ Hasselbaink zondagmiddag voor de camera. Hij kon na zinnen als ‘heerlijk dat je in plaats van één drie punten pakt’ en ‘dat hun feestje nu verpest wordt, kunnen wij in principe niets aan doen’ zijn grijns niet verbergen.

Hasselbaink is aanvaller van Excelsior, opende zondag met zijn tiende goal van het seizoen de score tegen Feyenoord op een middag waarop Excelsior flikte wat het in 2007 in de overtreffende trap deed, maar wat toch iedereen voor onmogelijk had gehouden.

Dat hij in Amsterdam was geboren zal op menig Feyenoord-forum en in menig Rotterdamse kroeg deze week worden aangehaald, maar uiteindelijk deed Hasselbaink precies dat wat hij na afloop als volgt omschreef: “We hebben ons eigen feestje gemaakt, ons direct gehandhaafd en dat was onze doelstelling.” Excelsior had een punt nodig om zich veilig te spelen, dus ging logischerwijs tot het gaatje, toch?

Er was meer aan de hand dan dat. Er werd al twee weken feest gevierd in Rotterdam. De kranten stonden elke dag vol met verhalen over de eerste landstitel sinds 1999, in televisieshows werden tot Feyenoordsupporter gebombardeerde BNers en pure aanhangers van de club geïnterviewd over de verwezenlijking van wat jarenlang niet meer dan een illusie leek. Het enige wat vergeten werd, was dat het nog verwezenlijkt moest worden.

Feyenoorders die jarenlang niet voor het laatste fluitsignaal durfden te juichten hadden in gedachten deze maand al 24 keer op de Coolsingel gestaan. Op Woudestein waren de tribunes tijdens de ‘uitwedstrijd’ van Feyenoord voor zo’n driekwart gevuld met Feyenoorders. Al deze zaken motiveerden onder andere Hasselbaink tot op het bot om één of drie punten te pakken. “Je doet er alles aan om te voorkomen dat er in je eigen huis gefeest wordt door een ander”, aldus de aanvaller. En het verdriet bij stadsgenoot Feyenoord was zo groot, dat het merendeel waarschijnlijk vergeten was dat hij, de maker van de veel bepalende 1-0, ook nog eens uit Amsterdam komt.

Column voor: Goal Nederland

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s