Wat Blind dacht toen Oranje trainde

Wat als ik samen met Louis in Brazilië geen derde was geworden, maar we in de groepsfase waren gesneuveld? Wat als Janmaat tegen Tsjechië die bal niet op de eigen paal had gekopt waardoor we verloren? Wat als Guus niet was ontslagen? Wat als Bruno Martins tegen IJsland geen slaande beweging had gemaakt richting Sigþórsson? Wat als Van Persie zijn interlandcarrière niet had afgesloten met een kopbal in eigen doel tegen Tsjechië?

Wat als we gewoon naar het EK waren gegaan? Wat als daarna het doelpunt van Bas Dost bij de opening van de WK-kwalificatie tegen Zweden niet onterecht was afgekeurd? Wat als Steek die bal van Pogba gewoon had gepakt? Wat als mijn assistenten Dick, Ruud en Marco me niet in de steek hadden gelaten? Wat als Arjen niet van blessure naar blessure was gesukkeld? Wat als Arjen niet van blessure naar blessure was gesukkeld? Wat als Arjen niet van blessure naar blessure was gesukkeld?

Wat als Memphis zichzelf niet zo schromelijk had overschat? Wat als hij geen hoeden was gaan dragen? Wat als ik Van Persie en Huntelaar niet zo vroeg had afgeschreven? Wat als Vincent de stap naar Ajax, PSV of Feyenoord had gemaakt in plaats van naar Engeland? Wat als Matthijs de Ligt nog niet was ontdekt? Wat als Wesley niet in Turkije was gaan voetballen maar gewoon in Engeland of Italië?

Wat moet ik nu? Toch maar weer een keer Ajax trainen als ze daar Peter Bosz eruitgooien? Toch weer assisteren of ergens technisch directeur spelen? Wat als de KNVB niet zo’n belabberde constructie had bedacht waarin ik al twee jaar van tevoren werd aangekondigd als bondscoach? Wat als ik daar gewoon voor had bedankt? Wat als de KNVB voor Ronald Koeman had gekozen? Wat als Hiddink z’n termijn tot medio 2016 gewoon had volgemaakt?

Wat als de KNVB voor Ronald Koeman had gekozen? Wat als Johan Cruijff nog had geleefd? Wat als die me veel eerder al naar de uitgang had geschreven? Wat als ik gisteren niet had gezegd dat ik hierover moest nadenken, dat ik in de spiegel moet kijken? Wat als ik doorga en we het WK niet halen? Wat als ik stop en mijn opvolger nu alsnog het WK haalt? Wat als ik nu naar de directie loop, mijn ontslag indien en vraag of ze de media vertellen dat ze me hebben weggestuurd? Wat als ik stop met dat waar ik eigenlijk nooit aan had willen beginnen?

Column voor: Goal Nederland

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s