Koffietijd

Per ongeluk keek ik deze week Koffietijd. Oud-voetballer Andy van der Meijde was er te gast, om zijn biografie Geen Genade te promoten. Ik kijk nooit naar Koffietijd, omdat ik op dat moment vaak iets anders doe, zoals koffie drinken. ‘s Avonds drink ik soms koffie bij de tv, maar ‘s ochtends kijk ik geen tv bij de koffie. Ik schaamde me een beetje.
Nu Van der Meijde er was, keek ik dus, al was het alleen maar omdat ik altijd dacht dat hij alleen bier drinkt. Als je een beetje televisie hebt gekeken de afgelopen week, dan heb je Geen Genade praktisch gelezen. Het is best knap dat je ruim tweehonderd pagina’s kan laten optekenen over seks, bizarre aankopen en seks. Van der Meijde kwam de stoere verhalen uit zijn boek nu al verklappen op televisie. Dat promoten en voorlezen twee verschillende handelingen zijn, moet hem nog worden verteld.

Presentatrice Quinty Trustfull fungeerde in Koffietijd niet als interviewster, maar meer als ‘lekkerwijf’ dat wel heel oprecht benieuwd was naar wilde verhalen van een ex-voetballer. Misschien had RTL haar wel speciaal ingehuurd, omdat Van der Meijde te gast was. In de lijn van Andy’s boek zullen de twee na afloop een vluggertje hebben gehad.

Van der Meijde gaf deze week dus lezingen. Bij Voetbal International had hij eerst zijn levensverhaal verteld alsof hij met maten in de kroeg zat. Dat was niet erg, want bij VI heerst standaard het kroeggevoel. Maar nu zat Quinty

‘s ochtends ineens bloedserieus aan de koffie met een voetballer die zijn gehele salaris in hoeren en drugs had geïnvesteerd. Dat was gek, onwennig en dat merkte ook Andy. De verhalen waren daarom minder stoer dan bij VI. Hier vertelde hij hoe hij als twaalfjarige per ongeluk op Amsterdam Centraal was uitgekomen en daarom had gehuild. Zijn zussen waren vroeger streng voor hem geweest als hij al dribbelend te dicht bij de grote weg kwam.

Het waren de nette versies van zijn vrouw die een privédetective inhuurde om zijn overspel te bewijzen en een van z’n dronkemansritten waarin hij maar net aan een aanhouding ontkwam. De interessantste onthulling kwam van Quinty Trustfull tijdens de afronding. “Tof dat je altijd naar ons kijkt, blijf dat vooral doen!” Zo hoorde de kijker toch nog iets dat niet in het boek staat, en kon ik opgelucht ademhalen. Zolang stoere Andy het ook deed, was naar Koffietijdkijken zo beschamend nog niet.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s