Hobbit-trauma

Laatst was ik niet bij The Hobbit. Dat was heerlijk. Ik doe dat de laatste maanden vaker: als ik ergens ben waar ik me niet op m’n gemak voel, denk ik heel snel aan een bioscoopzaal waarin The Hobbit wordt vertoond. Je zult er maar zitten.

Waar je me echt voor wakker kunt maken – maar dan wel zwetend – zijn Lord Of The Rings-films. Grappig dat ik het woord ‘wakker’ gebruik, omdat ik ooit écht wakker ben geworden midden in de vertoning van een Lord Of The Rings-film, ik geloof in deel twee. Ik weet nog dat het over twee torens ging en over allerlei dingen die ik er omheen droomde.

Neem me niet kwalijk, ik was twaalf. Het was op een kinderfeestje, waarmee we elk jaar naar een deel van LOTR gingen, speciaal al in december omdat ‘ie in februari mogelijk niet meer draaide. Het waren loodzware verjaardagsfeestjes, waartegen ik zeker al drie weken van tevoren op zag. De Cito-toets, het eerste proefwerk wiskunde, eindexamen: ik ging naar alles met meer zin dan naar een nieuw deel Lord Of The Rings.

Wat ik er precies niet fijn aan vond, ik weet het niet. Harry Potter was prima, daar keek ik veel liever naar, dan maar niet stoer, als het moest een hele dag. Bij de Lord Of The Rings was dat anders. Als ik onverhoopt een dezer weken om welke reden dan ook naar The Hobbit moet, dan hoop ik dat ik een gigantische after dinner dip heb, dan valt er tenminste iets te combineren.

Ik weet nog goed, het laatste kinderfeestje, The Return Of The King. Ik zat – of eigenlijk: lag – ‘m uit. We stonden buiten te wachten tot we werden opgehaald. Het was koud, ik wilde naar huis. “Dus dit was de laatste?”, vroeg een ouder. Ik knikte bijna te blij van ja, terwijl ik iemand achter me “Nee, nu komt nog The Hobbit, maar die moeten ze nog helemaal maken” hoorde zeggen. Ik ben naar bed gegaan en heb diep onder de dekens gewenst dat dat ‘helemaal maken’ immens lang zou duren. Tot in de tijd dat er geen kinderfeestjes meer zouden bestaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s